Marcel’s Green Soap

Marcel’s verhaal

Marcel’s Green Soap is ontstaan door de bevlogenheid van, je raadt het al, Marcel. Hij vond het een onprettig idee dat zijn gootsteenkastje vol stond met agressieve, chemische spullen waar de wereld niet bepaald schoner van wordt. Dat moest anders kunnen. En wat ook prettig zou zijn: misschien eens iets wat écht lekker ruikt. Dat zou schoonmaken een stuk leuker maken.

Drie dochters, drie beloftes
De meeste fabrikanten van schoonmaakmiddelen hebben een laboratorium om producten te testen. Marcel heeft ook zoiets, namelijk: een huis met drie dochters. De dames zijn uitzonderlijk goed bedreven in het maken van rotzooi; er is altijd wel iets schoon te maken. Tegelijkertijd hebben ze een zeer uitgesproken smaak als het gaat om lekkere parfums. En als het om een schone wereld gaat zijn ze nóg bevlogener dan hun vader.
Dat zijn dus ook de drie beloftes waar Marcel zich aan houdt, onder zachte dwang van drie jong-volwassenen: Marcel’s Green Soap ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het zit vol met natuurlijke ingrediënten.

Elke week 4 miljoen liter schoonmaakmiddel door de gootsteen

Elke week wordt er in Nederland 4 miljoen liter schoonmaakmiddel door de gootsteen gespoeld. En elke week belanden er 4 miljoen plastic verpakkingen in het milieu. Dat moet anders!

Marcel vindt dat het ook anders kan. Waarom stoppen we niet allemaal met het gebruik van die agressieve chemicaliën en aardolie in en rond het huis? Het is gevaarlijk, milieuonvriendelijk en… er zijn prima alternatieven beschikbaar. Met de duurzame zeep van Marcel’s Green Soap maak je niet alleen je huis schoon, maar ook de wereld om ons heen.

Vol met natuurlijke ingrediënten

Het verschil met reguliere huishoudmiddelen ligt in de soort chemicaliën. Zo maken wij gebruik van plantaardige, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische, chemische stoffen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren, ammonia, chloor en kleurstof. Allemaal stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, je huis of je lichaam.

Geen dierproeven

Wij maken absoluut geen gebruik van dieren om onze producten te testen. Ook weten wij dat onze leveranciers geen dierproeven gebruiken. Daarbij zijn de producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren.

Veganistisch

De producten zijn veganistisch. Ook de glycerine die wij gebruiken is plantaardig.

Duurzaam is helaas ook wat duurder

De keuzes in ingrediënten hebben effect op de prijs. Zo maken wij voor de frisse geuren onder andere gebruik van etherische oliën, deze zijn vaak zeer kostbaar. Ook de palmolie die wij gebruiken is afkomstig van duurzame bronnen, deze bedrijven zijn bij RSPO geregistreerd. Tot slot zijn wij nog een kleine onderneming waardoor inkopen en produceren vaak wat duurder voor ons is.

Minstens 97% biologisch afbreekbaar

Alle producten van Marcel’s Green Soap zijn minstens 97% biologisch afbreekbaar. Onder biologisch afbreekbaar verstaan wij dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. De producten van Marcel’s Green Soap bevatten o.a. ook zouten. Dit wordt gebruikt voor de pH, voor het oplossen van vuil en ook om het wat dikker te maken. Zouten zijn nooit af te breken in water en CO2, dus daarom die 97%.

Marcel’s Green Soap is wel natuurlijk maar niet biologisch
Nee, de producten zitten wel vol met natuurlijke ingrediënten maar niet alle producten die we gebruiken hebben een biologisch certificaat. Onze producten zijn wel minstens 97% biologisch afbreekbaar.

Parfum en essentiële olie

Alle producten hebben een natuurlijke geur zoals sinaasappel, basilicum en sandelhout. Verder zit in de producten van Marcel’s Green Soap biologische olie. Dit zijn essentiële oliën uit planten die op biologische wijze zijn verbouwd. Dit om het product nog lekkerder te laten ruiken! Wij vinden het erg belangrijk dat onze producten en daarna ook je huis en je spullen lekker ruiken. Daarom gebruiken we naast de natuurlijke olie ook parfum.

Marcel’s Green Soap en andere eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen

Marcel’s Green Soap is qua samenstelling en bedrijfsvoering net zo ecologisch verantwoord als andere ecologische reinigers. De verpakking van Marcel’s Green Soap is 100% gemaakt van gebruikt plastic en loopt daarmee voorop in het terug dringen van plastic gebruik en plastic soep.

Marcel’s Green Soap probeert duurzaam schoonmaken vrolijker en toegankelijker te maken. Door opvallende verpakkingen en een heerlijk ruikend product dat effectief is in gebruik. Zo wordt schoonmaken nog eens leuk!

Palmolie

Wij gebruiken zowel bestandsdelen van palm en kokosnoot. Onze leveranciers van palm- en kokosnootoliebestandsdelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolieleveranciers. Daarmee ondersteunen we groeiende duurzame palm- en kokosolieproducten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolieproducten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam Novib aangesloten. Marcel’s Green Soap sluit zich daar graag bij aan.

We blijven natuurlijk altijd op zoek naar alternatieven die nog duurzamer zijn. Mocht je ideeën hebben dan horen we dat graag!

Gerecycled plastic

Alle verpakkingen van Marcel’s Green Soap zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Wij waren hiermee het eerste merk in West Europa. Op deze manier halen wij meer plastic op dan dat we zelf verbruiken. Zo wordt het gebruik van plastic en alle problemen die daardoor komen flink teruggedrongen. Wel de fles weer bij het plastic afval gooien als je hem leeg hebt. Of navullen natuurlijk!

Navullen, statiegeld en tappen

Marcel’s Green Soap flessen komen allemaal uit de plasticcontainer, dus als je alle flessen daar blijft inleveren komen ze vanzelf weer in onze fabriek. Ook zijn we begonnen met grote navulverpakkingen. Zo verbruik je met de 1 liter navulflessen van de handzeep slechts de helft van het plastic. En je bespaart ook nog eens 50% op je portemonnee, zo is de duurzame Nederlander 2 keer blij!

We zijn in gesprek met winkels om te kijken of onze producten getapt kunnen worden vanuit grote vaten. Dan kun je jouw oude fles of elke fles naar keuze mee nemen naar de winkel.

Want bij Marcel’s Green Soap zijn we gek op soep als het maar geen plastic soep is!

Conserveringsmiddel

Alle was- en schoonmaakmiddelen moeten conserveringsmiddel bevatten om te voorkomen dat ze hun kracht, samenstelling en geur verliezen. Om die reden maken wij (nog) gebruik van Glutaraldehyde. Er zit natuurlijk maar heel weinig in en we zijn druk op zoek naar een natuurlijk conserveringsmiddel die net zo goed is.

Oplosbare folie rond de vaatwastabletten

Onze tabletten zijn verpakt in oplosbare folie. Op deze manier hoef je niet met je natte handen op zoek naar een schaar om het plastic er af te halen, en besparen we ook weer een hoop plastic. Het plastic lost op tijdens het wassen en laat verder geen plastic residu achter in het riool.

Toiletreiniger zonder zuur of bleek

Onze toiletreinigers bevatten geen zuren en ook geen bleek. Hiermee zijn ze veilig te gebruiken ook wanneer je een septic tank hebt. In Nederland is het water niet hard zodat je niet echt elke week een zure toiletreiniger hoeft te gebruiken. Heel af en toe een beetje schoonmaakazijn is prima. Sommige mensen zijn gek op bleek, als het naar bleek ruikt dan zou het echt schoon zijn. Maar het milieu wordt er niet zo schoon van natuurlijk! En veel schoner wordt het er echt niet van.

SLES en SLS

Zowel Sodium Laureth Sulphate (SLES) als Sodium Lauryl Sulphate (SLS) zijn oppervlakte-actieve stoffen (zeg maar zeep) die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie of vet op te lossen. SLES lijkt op SLS, maar is veel minder irriterend voor de huid. Meer en meer zie je om deze reden dat producten SLS-vrij zijn. Marcel’s Green Soap producten zijn gemaakt met SLES en zijn SLS-vrij.